tiistai 24. toukokuuta 2016

Toive postaus:arkirutiinit


Mulle esitettiin toivomus, että kirjoittaisin miten meidän arkirutiinit sujuu niin monen lapsen kanssa. Siis miten hallitsemme nämä ihan perus päivittäiset asiat, syömiset, pukemiset, iltapesut jne. 
Totta puhuen ne on vieläkin vähän hakusessa kaksosten syntymän jälkeen, ja varsinkin niin kauan kun ollaan kaksi aikuista kotona emme ole ihan fiksusti saanut ne toimimaan. Olen huomannut että sitten kun mies on palanut töihin jokaisen lapsen syntymän jälkeen niin sitten vasta olen saanut arkirutiinit toimimaan. Hassua, luulisi että sujuisi paremmin niin kauan kun on kaksi vanhempaa talossa. 
Yksin ollessa lasten kanssa minulla on kellomainen rutiini päässäni mitä seuraan jotta päivä menisi ongelmitta. 

Ennen kaksosten syntymää se meni suurinpiirtein näin:
9:00 viimeistään herätys, aamupala, hampaiden pesu, vaatteiden vaihto
(Tässä kuuluisi myös laittaa pyykkikone pyörimään)
12:00 lounas
(Tässä kun pojat syö ois tarkoitus tyhjentää pyykkikone)
13:00 tristanin päikkärit
16:30 viimeistään tristanin herätys ja välipala
(Jonka jälkeen pyrimme koko perhe lähtemään kävelylle meillä on tietty reitti mitä aina kävelemme, noin puolessa välissä syömme eväät joen sillalla.)
18:30-19:30 illallisen teko
(Kun olen yksin lasten kanssa laitan usein jonkun legfan pyörimään että saan rauhassa tehdä ruokaa)
19-20 maissa illallinen koko perhe
20:00-20:15 iltapesut/ suihku
20:15 kahden vanhimman pyjamaan vaihto samalla kun pojat katsovat päivän BUU-klubben
(Tästä monilla on varmasti omat mielipiteensä ettei tvtä tulisi katsoa juuri ennen nukkumaanmenoa. Mutta totta puhuen, tämä on ainoo tapa saada pojat rauhoittumaan, varsinkin Milian joka on hiukan ylivilkas.) 
Kahden vanhimman hampaiden pesut, sänkyyn ja iltalaulut.
21-21:15 Keskimmäisen vaatteiden vaihto ja hampaiden pesut ja sänkyyn. 

Toiveessa siis olisi että saisin kaksoset aika samaan rytmiin. Mutta siinä vie aikaa. Helpottuu ehkä sitten kun syövät kiinteitä, ja Lillykin toivon mukaan alkais nukkumaan läpi yöt. 
Isot pojat pukevat itsensä ja syövät itse. Käyvät itse vessassa kun tulee tarve, toki pyyhkimään huutavat sitten meidät. 
Keskimmäisellä on kova yritys pukea ja riisua itse, mutta me kyllä hoidamme sen homman vielä. Syö hän tekee itsenäisesti, aika paljon käsillä kun se menee nopeammin kuin lusikalla, mutta taitaa homman lusikallakin nykyään. :) pottaila meidän pitäisi nyt hänen kanssaan hiljalleen aloittaa, samoin kun vanhemmilta pojilta pitäisi yövaipat saada pois. 

Ruokailut pääosin lapset, kolme vanhinta, syö aina yhtäaikaa, päivällinen sitten syödään koko perhe yhdessä jos vain mahdollista. Se on minulle erittäin tärkeetä että hektisestä päivästämme edes aina kerran päivässä löytäisimme aikaa istua alas kaikki samaan aikaan. 
Muuten aamupalaa syövät puuro pöydässä, leipä joskus olkkarissa tvn ääressä. Lounas mikä useinmiten on eilisen päivällisen jämät syövät pöydässä, välipala/-t olkkarissa, välillä jopa samalla kun leikkivät ja sitten illallinen siis me kaikki yhdessä pöydän ääressä. Joskus harvoin jos on pizza päivä syödään olkkarissa ja laitetaan koko perheen leffa pyörimään. 
Itse syön sillon kun ehdin. Joskus aamiainen edin syödä vasta iltapäivällä.  

Me pesemme poikien hampaat ja käytämme heitä suihkussa. Molempia heidän pitäisi itse saada alkaa opettelemaan. Olenkin jo sanonut että aamuisin voisivat itse alkaa pesemään hampaat ja suihkussa käyntikin voisivat itse opetella ihan hyvin. Niin sekin vielä helpottaisi elämää. :) 

Tällä hetkellä meidän päivä menee suurinpiirtein näin:
6:00 (+/- 1h) lillyn lääkkeet 
7-9:00 heräävät muut lapset ja aamujutut hoidetaan pois alta.
10:30 aikaan pyrimme alkaa laittamaan kaksoset päikkäreille eli syötämme ja vaihdamme vaipat, toiveessa olisi että 11 maissa olisivat ulkona vaunuissa tähän asti olemme saaneet heidät ulos 12 maissa :D
12 karhukoplan lounas ja senjälkeen tristan ulos
(Nopea kahvikupponen)
13-15 jompikumpi/ molemmat vauvat herää. Heitä syötetään.
(Sillä välin kun tristan nukkuu vanhimmat pojat usein syövät jotain pientä)
14:00 (+/- 1 tunti) lillyn lääkkeet
15-16:30 tristan ylös, välipalaa ja pihalle/kävelylle
(Jos mies menee poikien kaa pihalle minä useinmiten jään sisälle hoitamaan kaksosia. ) 
18:30-19:30 päivällisen teko samalla tiskikoneen tyhjennys ja täyttö. 
Sitten 19-20 maissa syödään ja sitten alkaa iltajutut
Pesut, BUU-klubben, vaatteiden vaihto, hampaidenpesut. 
Pojat sänkyyn ja pari laulua heille lauletaan, kerromme että rakastamme heitä, ja toivotamme hyvää yötä. 
Sitten keskimmäisen vuoro. Sama juttu paitsi ettei hänelle lauleta mitään vielä. 
Olemme tehneet sen niin että kun mies on kotona isot pojat ovat hänen homma laittaa nukkumaan ja minä nuorimman mutta nyt nämäkin asiat vähän "hakevat" paikkansa.  
Tällä hetkellä mies on laittamut kolme vanhinta sillä välin minä syötän, vaihdanvauvoille vaipat ja vaatteet, syötän vähän lisää ja vielä vähän lisää, 
22 maissa kun kaikki isot pojat ovat menneet nukkumaan ehkä vihdoin alan samaan Liam kapaloon jaa nukkumaan. 
Lillyn iltalääkkeet 21:00 (+/- 1tunti) 
Ja Lillyn kanssa sitten jompikumpi jatkaa kunnes hän nukahtaa yöunille. 
Sitten hän useinmiten herää 1-2 kertaa yöllä. 

Aika samalla tavalla päivä siis sujuu kuin ennen kaksosia, suurin ero on ehkä että tällä hetkellä toinen meistä on pääosin kiinni kaksosissa, joko syöttämässä, vaihtamassa,nukuttamassa tai viihdyttämässä. Extraa aikaa siivoomiseen ei juuri meinaa löytyä ja vain esim pesukoneen täyttö ja tyhjennyksen muistaminen on haaste! Kaikki ne pienet asiat jotka ovat muille itsestään selvyys, omat ruokailut, itsestämme huolehtiminen, parisuhdeaika, nukkuminen, liikunta, siivoominen, nämä asiat ovat vaikeita muistaa. Jopa kaupassa käynti unohtuu ja muistuu mieleen vasta kun aamulla avaamme jääkaapin oven tehdäkseen lapsille aamupalaa eikä siellä ole mitään tarjottavaa. Onneks puurohiutaleita aina löytyy. 
Toivon että arki helpottuu kun Lillyn seuraava leikkaus on ohi, tai kunhan ne noin kuukauden päästä aloittavat kiinteät. 
Tällä hetkellä rankin on tytön pulloraivarit. Ollaan kokeiltu kaiken maailman niksejä mutta en tiedä miten saada ne pois. 

Toisin sanoin ne arkirutiinit, syömiset, pesut ym jotka koskee lapsia kai sujuu aika hyvin ja vähän kuin liukuhihnalla (paitsi että nyt kun olemme kaksi aikuista ne hoitamassa menee liukuhihna paljon hitaammalla vauhdilla kun jos yksin teen kaiken, mutta tällä hetkellä varmaan saisin burn outin jos tekisin kaiken yksin.) Mutta sitten ne muut perusasiat arjessa jäävät sivulle kärsimään emmekä löydä niille aikaa.

Tämä teksti tuntuu olevan yhtä sekava kun ajatukset päässäni tänään ja yhtä sekava kun meidän päivät. Mutta toivon että tämä edes vähän vastasi sitä toivomusta meidän arkirutiineista.

Jos on jotain tiettyjä aiheita mistä toivoisitte että kirjoitan niin niitä voi esittää kommentteihin tai sähköpostiin twinwinwin5@hotmail.com niin pyrin kirjoittamaan niistä parhaani mukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On opettajia...ja sitten on OPETTAJIA

Viikko sitten tapasin lapsuudenystäväni ketä en ole 8 vuoteen nähnyt, mutta niin kun aina niin juttu luisti yhtä hyvin kun ennen ja ihan kui...