tiistai 17. toukokuuta 2016

1,5 vuotis neuvola.


Käytiin Tristanin kanssa tänään 1,5 vuotis neuvolassa. 
Hienosti meidän poju kasvaa. :) 
Laitan 1 vuotis mitat suluissa.

Paino: 15,660 kg (13,860)
Pituus: 91,5 cm (83,5)
Päänympärys: 48,9cm (47,3)

Tristan on todella iloinen poika, mamman poika. Mies aina vitsailee että hän on varma että napanuora minun ja pojan välillä on katkaistu koska on ainoa minkä hän on itse katkaissut, mutta kuitenkin se vaikuttaa edelleen olevan paikallaan. Ja noh, itsekin voin sanoa että minulla ja Tristanilla on jokin erityinen side. Ehkä koska oli tarkoitus että hän olisi viimeinen lapsemme. En tiedä. 


Tristan on hiukan isompi 1,5vuotias, mutta tähän asti on kasvanut tasasesti +2 käyrällään. Tänään en päässyt sitä näkemään kun neuvolan tietokoneet tilttasi juuri sillon, mutta ainakin viimeisessä neuvolassa näin oli. 
Tristan myös oli hiukan isompi vauva syntyessään joten ei ihme että hän on iso poika :) 

Kutsuttiin dinoksi masussa, nykyään muistuttaa Obelixiä kun täällä kotona nostelee tavaroita paljon isompia kuin hön itse. Maailman tuleva vahvin mies ehkä ;)


Hän on myös erittäin sydämellinen, jatkuvasti halaamassa kaikkia perheenjäseniään. Luulisi että hän olisi mustasukkainen vauvoista kun olen niin kiinni heissä mutta ei, koska hän itse pitää huolen siitä että pääsee syliin. Vaikka on vauva sylissä ja kiellän niin poikahan kuitenkin sinne syliin kipee. :D
Hän on hyvin kiintynyt vauvoihin ja muutenkin kaikkiin sisaruksiinsa mutta hänellä ja Milianilla on jokin erityinen side, ehkä koska molemmat ovat niin kovin sydämellisiä. Vähän välillä halaavat ja pusuttelevat muuten vain ohimennen. <3


Sanoja tulee muutama ihan selvästi mutta kovasti heti yrittää toistaa kun kuulee uuden sanan. 
Mitä hän sanoo:
Mamma, pappa, biii (bil), hauhau (koirat) ihhahhaa (hevonen) kakko (traktor) njammnjamm (kaikki mikä on syötävää ) gogo (viggo), ma (Milian) Liammmm (Liam ja Lilly) Ka (dricka)
Paljon muitakin tulee, nuo nyt nopeasti muistan. Tristan tekee sen mitä muut eivät muistaakseni tässä iässä vielä tehneet eli yhdistää eri sanoja. Vaikkei puhu niin häntä ymmärtää. Esim menee pöydälle ja sanoo "Ka" niin tietää että hänellä on jano. "Pappa Biii" niin kertoo että isä on jossain autolla. "Liammm plääää" ja näyttää kieltään , tarkoittaa että jompikumpi vauva puklasi :D

Hän rakastaa eläimiä! Varsinkin koiria, kissoja ja hevosia. Odotan innolla että päästään korkeasaareen. :) ulkona hän menee maate ja tutkii kaikki murkut, hämikset, koppikset ym. 
Muutenkin on kova tutkimaan asioita, mihin mikäkin mahtuu, mitä tapahtuu jos puhaltaa muurahaista, miten höyhen leijuu kun sen päästää korkealta tippumaan, jne. 


Lempilelu on fantti. Hänen ikea-elefantti minkä momi toi hänelle. Se on läpi yön kainalossa ja aika paljon päiväaikaankin, ja hän pyörittelee sen tuotelappuja sormien välissä niin että alkuperäiset ovat ihan harmaat ja rikkinäiset, joten leikkasin irti sellaiset toisesta ikealelusta ja ompelin ne kiinni fanttiin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On opettajia...ja sitten on OPETTAJIA

Viikko sitten tapasin lapsuudenystäväni ketä en ole 8 vuoteen nähnyt, mutta niin kun aina niin juttu luisti yhtä hyvin kun ennen ja ihan kui...