sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Vuorokausi meidän perheessä

Meillä oli eilen siivouspäivä.
Aiemmin aina poimimme leluja lattialta, pyykkäämme ja hoidetaan tiskit keittiöstä päivittäin, muuten tehdään suursiivous kerran viikossa ja sen jälkeen alle puolessa vuorokaudessa on sama kaaos taas.
Mutta tänään emme edes saaneet lähes puoletkaan siivottua.
Aamulla mies nousi kuudelta Lillyn kaa, syötti ja antoi lääkkeet, itse nousin kahdeksan aikaan samalla kun muut lapset. Mies laittoi ekan pyykkikoneen pyörimään. Lapset söi aamupalaa. Itse suihkutin Lillyä, puin päivävaatteet, hain Liamin, vaihdoin hänelle vaatteet, syötin. Söin itse aamupalaa samalla kun jalalla keinutin sittereitä että kaksoset pysyivät tyytyväisinä, mies samalla tyhjensi puhtaat ja kuivat pyykit saunasta, mitkä oli viikon aikana kerääntynyt sinne. Aikamoinen pyykkivuori.
Kun olin syönyt syötin Liamin uudestaan,vaihdoin vaipan ja puin ulkovaatteet, vein ulos nukkumaan. Sitten Lillylle sama juttu. Kun kaksoset olivat ulkona pääsin vihdoin viikkaamaan pyykkiä. Ehdin niitä viikkaamaan ja järjestelemään lasten ulkovaatteet 1,5 tuntia ja sitten Lilly heräsi. Syötin jonka jälkeen yritin viedä takaisin ulos nukkumaan mutta tyttö oli eri mieltä ja viihtyikin sitten seuraavat pari tuntia kun Liam vielä nukkui ulkona vain sylissä. Mies asensi tällä aikaa pyykkikaapin fiksummalle paikalle, lämmitti lapsille päiväruoka, pyykkäsi ja ripusti pyykkejä kuivumaan ja vei keskimmäisen päikkäreille ulos.
Liam heräsi neljän tunnin päikkäreiden jälkeen ja vaihdoin hänen vaippa ja syötin, sitten oli jälleen Lillyn lääkkeiden aika, jonka jälkeen hän itki masupipiä. Liamkaan ei kauheesti muualla viihtynyt kuin sylissä joten vuorotellen oli toinen sylissä ja toinen samalla keinutin jalalla sitterissä.
Mies pyykkäsi lisää.
Lopuksi Lilly nukahti joten ajattelin että nyt viikkaan loput vaatteet ja käyn sukkavuoren läpi. Ehdin niin pitkälle että sain sukat syliini etsiäkseni heidän parit, kun Liam päätti ettei hän viihdy sitterissä enään joten yritin sitten Liam sylissä viikata vaatteet ja etsiä sukkapareja.
Mies antoi lapsille välipalaa ja imuroi. Pyykkäsi lisää.
Sitten olikin jo ruuan teon vuoro ja mies jäi lasten kanssa olkkariin,sit syötiin kumpikin vauva sylissämme jonka jälkeen katsoimme päivän Buu-klubb jakso tallenteelta ja sitten oli jo aika laittaa kaksi vanhinta yöunille. Kello oli n 21:00 kun saimme ne sänkyyn, sitten oli Lillyn lääkkeiden aika taas ja tottakai Liamilla oli samaan aikaan nälkä, joten vaihdoin vauvoille vaipat ja yökkärit päälle, mies syötti tytön ja minä pojan. Kun tyttö oli syönyt laittoi mies keskimmäisen nukkumaan, ja tuli sitten hakemaan masuaan itkevä tyttö syliinsä. Syötin Liamin valmiiksi, kapaloin ja vein sänkyyn.
Otin Lillyn mieheltä ja aloin tekemään minun ja miehen illallinen. Olimme päättäneet syödä tacolautaselliset kahdestaan kun lapset nukkuisivat, no Lillyn kuvittelimme että hän taas valvoisi puoli yhteen. Sillä välin kun minä aloin tyttö sylissä paistamaan jauheliaa käytti mies koirat ulkona. Jäi pikakäynniksi jotta ehtisimme hetken istua kahdestaan ennen kuin väsymys totaalisesti valtaisi molempia.
Yllätykseni Lilly nukkui koko sen ajan kun paistoin jauhelihan ja päätin yrittää laitta hänet nukkumaan. Ekalla kerralla ei onnistunut vaan itku tuli heti kun laskin sylistä, mies sattui samalla tulemaan sisälle ja hän otti tytön joka taas oli sikeessä unessa sylissä. Joten 5 min jälkeen hän yritti uudestaan laittaa tytön nukkumaan ja sinne jäi.

Ekaa kertaa Lillyn kotiutumisen jälkeen saimme hetken kahdenkeskistä aikaa.
Miten sen vietimme?
 Söimme tacolautaset ja katsoimme frendejä (meidän ohjelma ollut siitä asti kun olimme vain ystäviä, muistan kuinka tupakkatauoilla lauoimme toisillemme lauseita sarjasta ja räkätimme perään, vieläkin teemme saman).
 Sitten menimme nukkumaan.

Nukkumaan menimme vähän ennen 00, olin varma että keskiyöllä Lillly herää ekan kerran niin kun aina tekee, mutta heräsi vasta 02:10, olin ihan sekaisin ja tönin miehen ylös ottamaan tytön ja pyysin hänet lämmittämään maidon. Sanoin että tulen ihan kohta perässä. En tiedä miks hänet herätin jatkoin itse unia ja heräsin uudestaan muutaman minuutin päästä tytön itkuun. Nousin ylös ja löysin mieheni tyttö sylissä olkkarin sohvalla. Kysyin missä maito on? Eikö sun pitänyt sitä lämmittää oli vastaus. Menimme kaikki kolme keittiöön lämmittämään maito ja mies alkoi etsimään esille tytön läkkeet. Kysyin mitä hän tekee. Eikö kello ole 6? Oli vastaus. Eli tytön lääkkeiden aika. Ei ole, kun vasta 2. Käskin hänet takaisin nukkumaan ja syötin tytön ja sitten Liamin.
Seuraavan kerran tyttö heräsi vähän yli 6 aamulla jolloin mies nousi hänen kanssaan. Ja muut lapset hän hoiti kun ne vuorotellen tulivat olkkariin.
Liam yritti herätä ensin 7 aikaan, mutta tyytyi tuttiin. Sitten 8 aikaan mutta tyytyi siihen että otin hänet viereeni sänkyyn, ja lopulta nousimme yhdeksältä.
Aamulla kun nousin näin kaksosten pinniksen edessä lattialla ämpärin likaisilla kestovaipolla, mies myönsi että hän on yöllä satavarmasti sen sinne laittanut mutta hajuakaan miksi niin on tehnyt ei hänellä ollut. :D
 itse olin siis jättänyt sen pyykkikoneen päälle.

Tämä oli meidän eilinen vuorokausi.
Tämä päivä menee aika samalla tavalla. Hoidamme vauvoja ja muita lapsia emmekä oikeestaan mitään muuta saa tehtyä.
Huominen ja sitä seuraava päivä menevät aika varmasti myös näissä merkeissä. Suursiivouspäivinäkään emme ehdi siivota kunnolla joten nykyään meillä on AINA täysi kaaos!
Mutta meille tärkeempi on ehtiä ulos kävelylle koko perheen voimin, tai pihalle leikkimään, tai muuta tehdä lasten kanssa kuin se että kotona on putipuhdasta. Meille on tärkeempi pitää vauvat sylissä mahdollisimman paljon kun sitä kaipaavat nyt pieninä.
Odotan sitä päivää kovasti kun talo pysyisi siistinä, mutta juuri nyt elämme sitä aikaa että kun lelut kerätään pois lattialta ja käännät selän niin ovat taas levitettynä lattialle.
(Vaatteet sain viikattua, mutta en vieläkään kaappeiin asti. )

Lopetan muutamaan kuvaan viikonlopulta




1 kommentti:

  1. ❤Mycket att göra och hålla reda på,men ännu större glädje med att få ha alla gullegrynen där hemma❤
    All ork,lycka och glädje och massor med kramar till er alla💕

    VastaaPoista

On opettajia...ja sitten on OPETTAJIA

Viikko sitten tapasin lapsuudenystäväni ketä en ole 8 vuoteen nähnyt, mutta niin kun aina niin juttu luisti yhtä hyvin kun ennen ja ihan kui...