sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

2kk neuvola


Torstaina kävin kaksosten kanssa neuvolassa.
Molemmat saivat ekan satsin rotarokotetta.

Aloitetaan Liamista.
Meidän pieni paksukainen :) Liam on hyvä syömään, eikä kyllä mitään extraa puklailekaan. :D kertaannos on noin 120-160 ml.
Liam on hyvä nukkumaan öisin ja pääosin päikkärit ulkonakin. Hän on tosi iloinen poika joka kovasti juttelee.


2 kk mitat (syntymämitat suluissa)

Paino: 5840 g (3120)
Pituus: 58,5 cm (49)
Päänympärs: 38,5 cm (33)


Lilly taas.
Lilly on kasvanut hienosti, jopa pituutta ja päänympäryttäkin. :)
Masu on kovin kipee välillä, ja kokeillaan nyt NAN sensilac jauhetta normi NANin sijaan. Hänellä on kovasti ilmaa vatsassa, on huono röyhtäisemään kun ei ole ollut niin helppo häntä röyhtäyttää kun ei ole voinut pitää olkaa vasten. Piereminen selkeesti välillä sattuu kun ne tulee niin voimalla. Hierotaan masua ja jumpataan jaloilla, käytetään koliikkipulloa syötöissä ja kuplastoppia. Kakka on vihreä/keltaista. Toivomme ettei hänellä olisi maitoallergiaa, ja nyt kun hän sai rotarokotteen emme oikeen tiedä onko masuvaivat siitä vai eikö uusi jauhe auttanutkaan. Eka päivä uudella jauheella hän nimittäin joi 70-80 ml kerrallaan mitä hän ei viikkoihin ole tehnyt. Ja sen jälkeen nukkui pitkään ihan levollisena sitterissään ilmanmitään keinuttamista. Mutta seuraavana iltana vaikutti kipeämmältä kuin aiemmin. Liam on toki myös kitissyt vähän masuaan joten no ei tiedä onko se sit nyt rotarokote joka vaivaa.
Muutama hassu hymy ollaan Lillystäkin saatu irti, pääosin isoveljelleen niitä väläyttelee.


Paino: 3540g (2835)
Pituus: 53,5 cm (48)
Päänympärys 34,5cm (33)


Lilly kävi tämän viikon maanantaina myös sydänkontrollissa.
Kaikki näytti oikeen hyvältä, saimme puollittaa suolalisäannokset ja disperiini annos hiukan nostettiin.
Seuraava käynti on vasta kuukauden päästä jolloin ymmärtääksemme olisi osastolla käynti heti aamusta, CT varjoainekuvaukset mitkä otetaan tulevaa leikkausta varten ja illalla vasta kotiin kun nukuttavat kai tytön toimenpidettä varten. Seuraava leikkaus olisi luultavasti kesä-heinäkuussa, jos vain vointi tytöllä jatkuu yhtä hyvänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On opettajia...ja sitten on OPETTAJIA

Viikko sitten tapasin lapsuudenystäväni ketä en ole 8 vuoteen nähnyt, mutta niin kun aina niin juttu luisti yhtä hyvin kun ennen ja ihan kui...