keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Kasvua



Neuvolalääkärissä käytiin tänään kaksosten kanssa ja itsellä oli jälkitarkastus.
Vauvojen syntymäpainot ovat suluissa. Tänään ovat 7 viikkoa vanhat.


Liam kasvaa vauhdilla, on iso poika jo! 
Päivän mitat:
5280 g (3120g)
 57 cm (49cm) 
päänympärys 33 cm (36,9 cm )
Jäntevä poika joka syö hyvin ja kasvaa hienosti. Niskassa hänellä, niin kuin veljillään ja minulla, on haikaranpurema mutta viikko sitten löysin punaisen pilkun ja kysyin lääkäriltä mikä se on, niin hän totesi että mansikkaluomi jota nyt sitten seurataan. 
Liam syö noin 130-140 ml maitoa kerrallaan ja suurinpiirtein 2-4 tunnin välein. Iltaisin hän taas tankkaa pieniä määriä maitoa n 30 min välein, aloittaa noin 18 maissa ja klo 22 suurinpiirtein menee yöunille. Vaihdetaan pyjama ja puhdas yövaippa, juodaan vika maitotilkka, kapaloidaan peittoon ja viedään pimeeseen makkariin omaan äp laatikkoon. Siellä sitten nukahtaa itsekseen, joskus joutuu käydä laittamassa tutin muutamat kerrat ennen kun saa unen päästä kiinni. Pääosin sitten nukkuu seuraavaan aamu 10 asti yhdellä herätyksellä, joskus kahdella. 


Lillykin on pyöristynyt hiukan! :) 
Päivän mitat: 
3290 g (2835g)
51,5cm ( 48cm)
Päänympärys 33,3 cm (33cm)

Lillystä ajattelee helposti ettei hän ei olisi kasvanut juuri mitään mutta pitää muistaa että hän on ollut kahdessa leikkauksessa ja kun on niisä ollut niin on päiviä ollut ilman maitoa. Hänellä paino oli 2,7 kohilla kun hän meni ekaan leikkaukseen ja vasta vikalla viikolla ennen kotiutumista alkoi nousemaan. 
Neuvolakorttiin lääkäri kirjoitti mm suloinen tyttö, haava siisti sulavia ompeleita vielä jäljellä. Ei saa olla vielä vatsallaan tai kannatella kainaloista. Kasvaa omaa tahtiaan. Silmien punaheijasteet ei saatu kun tyttö ei halunnut pitää silmiään auki lääkärin tarkastaessa niitä, joten ne pitää tarkistaa uudestaan. Ja perus refleksi jutut ei pystynyt tekemään vielä kun Lillyllä on nostorajoitus päällä vielä, eikä saa vatsallakaan olla vielä. 
Lilly syö nyt 55-70 ml maitoa kerrallaan ja syö 2-4 tunnin välillä. Nyt kun hän on alkanut kasvamaan hienosti emme enään pidä kolmen tunnin syöttöväliä. Joskus hän syö pienempiä määriä useammin ja joskus isompi määrä ja menee enemmän aikaa välissä. Pidämme päiväkirjaa syötöistä, jotta voimme seurata että paljon hän jaksaa syödä itse kun emme enään käytä nenämahaletkua. 
Nenämahaletku meni tukkoon tänään aamulla taas joten tänään se sitten kotona poistettiin emmekä laita takaisin ellei tule jokin tietty syy sitä tehdä esim emme saa lääkkeet menemään suun kautta enään.

Itsellä kaikki oli okein mainiosti.
Ehkäisyksi on nyt valittu hormonikierukka, joka toivon mukaan toimii niin kun pitää :D Vaikka todellakaan, siis ei missään nimessä, haluta lisää lapsia, niin kumpikaan ei halua sterilisaatiota tehdä kun se tuntuu niin kauhean lopulliselta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On opettajia...ja sitten on OPETTAJIA

Viikko sitten tapasin lapsuudenystäväni ketä en ole 8 vuoteen nähnyt, mutta niin kun aina niin juttu luisti yhtä hyvin kun ennen ja ihan kui...