tiistai 5. heinäkuuta 2016

Hoitajakäynti lastenklinikalla ja leikkauspäivä tietoon



Kävimme Lillyn kaa tänään sydänasemalla hoitajan luona. Hän otti saturaation, paino ja pituus. 
Painoa Lillylle on nyt kertynyt huimat 4,5 kg (vähän ylikin mutta en muista monta kymmentä grammaa)  ja pituutta oli 59,6cm :) hän kasvaa, varsinkin pituuskäyrä menee vain ylöspäin ja paino taas tasasesti. 

Saturaatio pomppi 85-87 välillä. Leikkauksen jälkeen sehän oli noin 92, viimeisimmän osastokäynnin aikaan eli sillon kun tehtiin se varjoainekuvauskin se oli 89 ja nyt sitten tuo n 86. Hitaasti mutta varmasti se laskee joten seuraava leikkaus Glenn leikkaus on nyt edessä. Olimme valmistautuneita siihen että se tulee n 3-7 kk iässä ja sanoivat jo että BT shuntti mikä Lillyllä on voi jopa aikaistaa sen. Joten tosi hienoa että hän pääsee melkein 6 kk ikään ennen kun se tehdään. 


Leikkauspäivä?
 4.8.
Lillyn lähiperheessä vietetään sillon merkittävän henkilön syntymäpäivää joten toivon mukaan se tuo onnea mukanaan että se tehdän sinä päivänä.
Mitä leikkauksessa tehdään?
Suljetaan tai otetaan pois shuntti mikä laitettiin edellisessä leikkauksessa (en ole varma kumpi) ja sitten yläonttolaskimo yhdistetään keuhkovaltimoon. Tarkoitus leikkauksen kanssa on että yläraajojen verenkierto tapahtuu sitten keuhkojen omalla paineella eikä sydämestä.
(Tämä on ensimäinen leikkaus "rakentamassa" tytölle Fontanan verenkierto. Toinen on sitten 1,5-4 vuoden iässä jossa alaonttalaskimo liitetään keuhkovaltimoon. Kun vierenkierto on tehty valmiiksi niin tytön verenkierto pyörii ympyrässä eikä kahdeksikossa niin kuin terveen ihmisen. )


Lilly ei anna periksi pään nostamisessa joten toivon mukaan tsemppaa läpi leikkauksessakin. 

Filikset? 
Mitä mä sanoisin, tiesimme että tämä tulee eteen joten kun päivämäärän sain hoitajalta olin aika helpottunut koska ollaan jännäilty niin pitkään että millon se tulee olemaan. Sitten stressi että toivottavasti nyt pysytään terveenä! 
Kotimatkalla ajatukset pyöri taas tuhatta ja sataa. Päivää ennen hänet pitää viedä osastolle käymään kaikissa eri testeissä, labroissa ja tarkistuksissa katsoakseen ettei ole mikään infektio tmv mikä estää leikkauksen. Ja ennen leikkausta hänen kai on oltava tietty aika syömättä joten jännittää että jos kyse on hyvin monesta tunnista olisiko helpompi jättää hänet sinne yöks, mutta jos leikkaus on heti aamulla sanommeko heipat jo edellisenä iltana vai menemmekö sinne paikalle heti aamulla vielä. Ja miten ihmeessä pystyisi edes tytön jättämään ennen leikkausta sinne kun hän nyt jo reagoi niin voimakkaasti sairaalaoloon. Paljon on siitä mietittävää, ehkä ajatukset selkenee kun soitan K4 osastolle. 
Kun olin muutama kilometri kodistamme tuli kyyneleet silmiin ja tunne että en, en halua päästää hänet leikkaukseen!
 EN MISSÄÄN NIMESSÄ!!! Mitä jos menetän hänet?! Miten mä voin valmistautua siihen että mitä jos tämä on viimeinen kuukausi tyttäreni kanssa??? 
Mutta pakko päästää koska ilman leikkausta ei olisi pitkä aika hänen kanssaan enään. 
Fiilikset: pelottaa ihan helvetisti mutta pakko vaan pysyä vahvana koska muuta vaihtoehtoa ei ole edelleenkään. 

Miksi tämä tapahtui meille?!

2 kommenttia:

  1. Täällä taas kyyneleet silmissä luetaan. Jaksamista teille Yvonne. Ja nauttikaa Lillystä nyt kun hän on kotona, ihana nauravainen tyttö <3 Hyvin se menee... on mentävä. -Monika-

    VastaaPoista

On opettajia...ja sitten on OPETTAJIA

Viikko sitten tapasin lapsuudenystäväni ketä en ole 8 vuoteen nähnyt, mutta niin kun aina niin juttu luisti yhtä hyvin kun ennen ja ihan kui...