maanantai 13. kesäkuuta 2016

Lillyn viimeisin kotiutuminen


No niin.
Eli viime viikon keskiviikkona Lilly vihdoin pääsi kotiin. Alunperin puhuivat että maanantaina jo olisivat päästäneet kotiin, mutta sitten taas päättivät että koska hänellä kuitenkin on se TT-keuhkovaltimoiden varjoainekuvaus tiistaina niin hän pääsee vasta tiistaina illalla. No tiistaina menin aamulla sairaalaan ja kävin Lillyn kanssa Taisto Sarkolan hänen oma kardiologin luona sydänultrassa. Sarkola sanoi että yhtä hyvältä näyttää vielä niin kun viime ultrassa, jos näin jatkuu niinensi kuussa olisi pelkkä sairaanhoitajakäynti ja sitten elokuussa seuraava aika taas hänen luona. Mutta luultavasti ensi viikolla he ovat saaneet TTkuvat ja heillä on kir/kar (kirurgi/kardioogi) palaveri jossa miettivät millon seuraava leikkaus mahdollisesti olisi. Joten sitä odotellessa. 
Sarkola myös sanoi että koska tyttöä nukutetaan kuvauksia varten niin luultavasti eivät päästä häntä samana iltana kotiin vaan vasta seuraavana aamuna. Omasta mielestä kuullosti järkevältä, nukutus kun aina on iso asia. Joten kun palasimme osastolle ja siellä oleva lastenlääkäri puhui että iltapäivällä sitten kotiin sanoin että kardiologi meinasi että ehkä on parempi päästää vasta huomenna aamulla. Lääkäri totesi että aivan, juu tehdään niin, huomenna aamulla vasta kotiin.
Joten kun Lilly vietiin nukutukseen 12 aikaan ja arvelin että voi kestää tunteja ennen kun hän palaa osastolle päätin itse lähteä kotiin loppu perheen luo. Toivoimme että hän nukkuisi loppuillan kuitenkin niin kun tähän asti on tehnyt kun on ollut hiukan rankempi päivä.

Näin meillä syödään nykyään 


15 maissa soitimme osastolle kysyäkseen jos hän on jo tullut takaisin sinne, mutta vastaus oli että on vielä heräämössä. 16 soitimme uudestaan ja saimme tiedon että hänet siirrettiin K12 osastolle, myös infektio osasto mutta lähempänä Lillyn sairauteen osaavaa henkilökuntaa jotta apu on nopeasti paikalla jos tarvetta. Syy miksi hänet siirrettiin oli että nukutuksen aikana tai sen jälkeen hänelle oli tullut sydämen rytmihäiriöitä, lisälyöntejä. Nyt oli tilanne vakaa ja lupasivat soittaa jos jotain muutosta tulee.
Seuraavana aamuna mieheni soitti sairaalaan ennen sinne lähtöä tarkistakseen pääseekö tyttö kotiin, vain jotta tietäisi miten lähelle piti saada auto jätettyä. Hoitaja joka vastasi oli yllättynyt kun mies ei tiennyt ettei tyttö ole k12 osastolla vaan teholla. Olivat yhdelta yöltä siirtäneet hänet sinne, varotoimeenpide, koska hän oli ollut niin itkuinen eikä halunnut rauhoittua. Teholta kun löytyy kaikki tarvittavat välineet ja vempaimet apuun. Mutta sinne päästyä oli tyttö rauhoittunut ja nukkunut rauhassa yön läpi.
Aamupäivällä siirrettiin takaisin osastolle ja Sarkola tuli juttelemaan mieheni kanssa, sanoi että noiden rytmihäiriöden takia häneen kytketään vuorokaudeksi holter laite seuraavaan sydäntä, miten reagoi eri tilanteissa. Mutta hän pääsee kuitenkin kotiin sen kanssa. Ja niin saimmme vihdoin taas hänet kotiin.

Tämä siis holteri. Ja noin Lilly aina itkee joka kerta kun edes laittaa makuulle vaipan vaihtoa varten. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On opettajia...ja sitten on OPETTAJIA

Viikko sitten tapasin lapsuudenystäväni ketä en ole 8 vuoteen nähnyt, mutta niin kun aina niin juttu luisti yhtä hyvin kun ennen ja ihan kui...