torstai 9. kesäkuuta 2016

Extreme works: stay-at-home-mom-edition!


Kello soi, on kuusi aamulla. Nousen hiljaa sängystä jotten herätä nukkuvaa vauvaa. Tarkoitus on siirtyä makkarista herättämättä ketään talon pojista, olkkariin herättämään tytön. On lääkkeiden oton aika. 
Viime yönä ei taaskaan paljon unta tullut. Sen lisäksi että syötin pojan pari-kolme kertaa, keskimmäinen itki vähän väliä ja häntä piti lohduttaa, niin siihen lisäksi vielä piti olla herätyskello soimassa jotta voit tarkitaa että mies heräsi syöttämään tytön nenämahaletkun kautta. 



Nousen siis antamaan tytölle lääkkeet ja syöttämään. 
Tyttö nukkuu niin sikeästi ja rauhallisesti sängyssään, oikeen vituttaa (anteeksi sanavalinta, mutta kertonee miten kovasti häiritsee)  että lääkkeitä ei pysty laittamaan nenämahaletkun kautta koska vain tukkisivat sen. 
Nostan tytön sitteriin ja tottakai hän suuttuu ja huutaa nii että naapuriin asti raikuu. Kukapa ei suuttuisi, ymmärrän täysin, minäkin suutun kun mut herätetään.
Saan hänet jollain konstilla rauhoitettua ja ruskulla suun kautta annettua lääkkeet jotka ovat sekotettu maitoon. Kun se loppuu hän suuttuu jälleen sillä hänellähän on nälkä! Tällä kertaa hän herättää kaksosveljensä joka alkaa makkarissa huutamaan. Käyn nopeasti hakemassa hänet ja laitan sitteriin, keinutan molempia sittereissään, asia mikä normisti rauhoittaa heitä mutta nyt ei, kun toinen rauhoittuu toisen itku taas saa hänet suuttumaan. Jne.
 Tyttö pitäisi nopeasti saada rauhoitttua, saturaatio laskee kovalla hudolla, lisäksi hänellä on todella kova ääni enkä halua että hän herättää vielä jonkun muun. Lisäksi minulla on hänen maito valmiiksi lämitettynä vierelläni. Laitan 20 ml ruiskuun ja annan valua. Heti alkaa Liam huutamaan. Jollain tavalla saan hänet kaapattua syliin, keinun ja hytkyn ja laulan pitääkseni hänet rauhallisena ja samalla pidän Lillyn letkua ylhäällä. Kun 20 ml on valunut huomaan että tyttö haisee, jaah, ei kun vaipan vaihtoon. Laitan Liam keinumaan kauheella vauhdilla jos hän edes pienen hetken pysyisi tyytyväisenä. 
Saan tytön vaipan vaihdettua, haettua maitoa Liamille, lämmitettyä Lllyn maitoa uudestaan, siirrettyä Liamin sitteri sohvalle ja poika siihen samalla kun hän alkaa taas itkemään. Työnnän pullon suuhun annan ottaa muutama imaisu ja vaihdan tutiksi. Nopeasti laitan Lilyn maitoruisku paikalleen letkuun, ja kaadan siihen loput maidot mitä on jäljellä pullossa. Samalla alkaa Liam taas huutamaan, laitan pullon hänen suuhuun ja näin sitten sain molemmat syötettyä vaikka toinen sai letkulla ruokansa. Liam sitterissä sohvalla, Lilly sitterissä lattialla minä heidän välissään. Syönnin jälkeen nostin Liamin lattialle juoksin nopeasti keittiöön hakemaan aamupalaa. Ehdin just takaisin ennen kun huuto taas alkui ja keinutin kumpaakin sittereissä. 8 aikaan kaksi vanhita poikaa heräsi. Vähän päälle tunnin siis keinutin vauvoja. 

Joskus sitä tarvitsisi vähintään kaksi kättä lisää. 

Lilly on siis päässyt kotiin, kirjoitan enemmän hänen sairaalaolostaan kunhan saan rauhassa sen tehdä. 

2 kommenttia:

  1. Hei! Tulin tänne lukemaan Lillyn kuulumisia. Aikamoinen yö sinulla. Voimia ja tsemppiä sinne Yvonne! -Monika-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ja mukava että kävit lukemassa vaikka juuri tämä teksti oli ehkä hiukan rankemmasta aamusta :)

      Poista

On opettajia...ja sitten on OPETTAJIA

Viikko sitten tapasin lapsuudenystäväni ketä en ole 8 vuoteen nähnyt, mutta niin kun aina niin juttu luisti yhtä hyvin kun ennen ja ihan kui...