tiistai 2. tammikuuta 2018

Hyvää uutta vuotta 2018!


Jouluaattona esikoiselle nousi kuume ja kova laryngiitti (eli haukkuva yskä). Lähdimme keskellä yötä hänen kanssaan Lohjan päivystykseen käymään. Seuraavien päivien aikana kuume vai nousi ja yskä muuttui limaseksi. Keskiviikko iltana valitti vähäsen toista korvaa ja torstaina käytiin omalla teekkarilla. Kova otiitti toisessa korvassa oli sekä mahdollinen keuhkokuume. Hän sai antibiootteja hiukan  vahvempi annos jotta keuhkokuume myös hoituisi niillä jos sellanen oli. Seuraavana päivänä oli jo selkeästi parempi olo pojalla. Torstaina sitten alkoivat milian ja Tristan yskimään ja perjantaina olivat kaikki lapset kipeenä. Perjantai sunnuntai välinen yö oli todella rankka kaikki itkivät vuorotellen ja tuli kyllä hetkeksi kovin epätoivonen olo että miten pärjätään tässä hommassa oikeesti. Varsinkin kun mua pelotti että se on joko influenssa tai rs virus mikä meille on tullut ja huoli lillystä oli kova. Läpi yön hänen saturaatio oli 72 paikkeilla ja 5 aamulla päätin että nyt saa riittää ja hän lähti isänsä kanssa lastenklinikan päivystykseen. Kova yskä oli pitänyt tytön hereillä läpi yön. Klinikalla saturaatio nousi 82 ja keuhkot sekä sydän kuullosti hyvältä. Ottivat vähän näytteitä ja rs virushan tytöltä paljastui. 🤧🤒😿
Kaikilla lapsilla samat oireet myös meillä vanhemmilla joten veikkaan että kaikilla on sama virus. Lilly pääsi kotiin hetkeksi sanoivat että tulkaa takaisin jos vointi huononee kovasti tai saturaatio tippuu 75teen. Yskä koveni päivän mittaan ja iltapäicällö saturaatio oli tippunut siihen 75teen ja koska tyttö ei oikeen syönyt eikä juonut lähti hän takaisin isänsä kanssa lastenklinikan päivystykseen. Ottivat infektio osastolle sisälle. Uusivuosi olimme siis erillään tänä vuonna ja päätimme jo kun näytti siltä että tyttö joutuu olemaan osastolla uutena vuotena että meidän perhe viettää uutta vuotta vasta sitten kun koko perhe on koossa taas.



Facebookissani muistoissa tuli esille kuva tristanista vauvana tänä päivänä ja tajusin että 3 vuotta sitten minulla ei ollut aavistustakaan että näin voi myös joutua viettämään juhlapäivät. Vaikka meillä oli jo sydänlapsi en voinut sitä kuitenkaan kuvitella. Olin niin kiitollinen kun saimme joulun viettää kotona vaikka jouduimmekin sitten lähtemään toisen meidän lapsen takia päivystykseen  mutta saimme kuitenkin syödä ja avata lahjat perheenä. Uusi vuosi,  no suoraan sanottuna ei se nyt tunnu oikeestaan miltään erikoselts päivältä. Kaupat on nykyään auki jokaisen päivänä joten mies voi olla töissä millon vaan. Meidän elämäntilanne on millainen se on niin harvoin erikoiset päivät enää tuntuvat mitenkään erikoisilta. Jokainen päivä on aika samanlainen. Uuden vuoden aattona oli mieheni tarkoitus olla töissä mutta joutui nyt viettämään sen osastolla tytön kanssa. Onneksi on what's app ja soitamme monta videopuhelua päivässä perheemme välillä. Helpottaa edes hiukan  ikävää!

Eilen hän pääsi kotiin iltapäivällä ja olikin aika hyvätuulinen ja virkeä koko illan. Nukkui läpi yön heräämättä. Ja tänään aamulla oli hänellä taas 38,5 asteen kuume ja saturaatio 60-74. Annoin heti burnanaa ja kahden tunnin päästä oli kuume laskenut 37,4ään sekä saturaatio 71-74.
Seurataan mennäänkö takaisin Lastenklinikalle vielä tänään vai uskallammeko olla kotona.



Omakin vointi on aika surkea eikä auta ettei pääse lepäämään kun niin monta sairatelevaa lasta. Toisaalta taas mieluummin kaikki nyt kerrallaan kuin muutaman päivän välein jotta nopeammin päästäisiin tästä eroon.
Tänään on lääkäriaika varattu 3 pojalle tarkistamaan korvia ja keuhkoja.  Kuumetta on sekä Tristanilla että Liamillakin iltapäivisin nousee usein 39ään tai korkeammalle. Ja heidän yskät. Liamilta on myös ääni lähtenyt melkein kokonaan.



Olen niin kiitollinen lasten isovanhemmille jotka ovat auttaneet meitä jälleen eri tavoin.



Että tälläiset kuulumiset tältä kertaa.
Hyvää uutta vuotta haluan toivoa kaikille.
Let's hope it's s a good one.

Mitä meillä on edessä tänä vuonna. Luultavasti Lillyn pre tcpc eli katetrointi ennen seuraavaa leikkausta. Hyvin mahdollisesti myös seuraava sydänleikkaus tuo tcpc.
Lisäksi fysioterapiaa ja neurologikäyntejä. Eli aika samaa kun viime vuonna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On opettajia...ja sitten on OPETTAJIA

Viikko sitten tapasin lapsuudenystäväni ketä en ole 8 vuoteen nähnyt, mutta niin kun aina niin juttu luisti yhtä hyvin kun ennen ja ihan kui...