keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Lastensuojelu

Istun sohvalla ja pohdin kaikkea mitä mun on ollut tarkoitus kirjoittaa blogiin mutta syystä tai toisesta en ole ehtinyt. Ja mietin mistä aloittaa. 
No vaikkapa tästä aiheesta, lastensuojelu.

Kun olin laittanut omaishoitohakemuksen sisälle Lillystä, tiesin että jossain vaiheessa tulevat kotikäynnille keskustelemaan. Odotin puhelinsoittoa jotta voisin merkata sen ylös. 
Yksi päivä, hyvin stressaava aamupäivä, olin juuri saanut kaksoset nukkumaan ja kun juuri olin aloittamassa oman aamupalani laitto, oviello soi. Pelästyin jostain syystä ja pyysin miestä avaamaan. Sisälle tuli kunnan ja meidänn neuvolatäti. 
Koti oli täysi kaaos! Olin edeltävänä päivänä ollut jossain lillyn kanssa ja täällä kukaan muu ei tee mitään automaattisesti jos en minä pyydä/käske joten jos minä olen poissa talo on vielä suurempi sekasorto kuin normisti. 
Menin täysin shokkiin kun tädit näin. Hävetti niin jumalattomasti miltä kodissa näytti,olisin halunnut vajota lattian alle. 
Kysyivät miten meillä menee ja mä purskahdin itkuun kun oli niin sotkuista. 
Kerroin miten väsynyt mä olen siihen että täällä on niin sotkuista, etten tiedä mistä aloittaa ja aina kun siivoon jää kesken kun joku vaatii huomiotani jolloin oikeesti sitirtelen tavaroita vaan yhdestä paikkaa toiseen. 
Kunnan työntekijä sanoi että omaishoiidontukea hän ei vielä voi sanoa saammeko vai ei, mutta apua tänne kotiin hän ehdottomasti katsoo että meidän on pakko saada.
Vieläkin sillon mulla oli vaikeeta ottaa vastaan apu. Halusinhan pärjätä kaikessa ihan itse! Lapset toki mulla menee aina ekana, sitten vasta mietin kodin siisteyttä.
No, sanoin kuitenkin että toki otan apua vastaan. Ja kunnan täti ilmoitti että ottaa asian ylös sosiaalin kanssa.

Seuraavana päivänä hän soitti ja sanoi että hän on keskustellut sosiaalin kanssa ja sieltä sanottiin että tehkää lastensuojeluilmoitus asiasta.
Sen sanan jälkeen en pystynyt kunnolla kuuntelemaan enään mitä hän sanoi.
Lastensuojeluilmoitus! LASTENSUOJELUILMOITUS!
Ajatus:nyt ne vie lapseni minulta oli se ainut mikä ajatuksissani pyöri.

Puhelun jälkeen soitin miehelleni ja olin niin vihainen hänelle. Olin monesti kun kiukuttelin talon sotkusta ja siitä ettei kukaan muu auta pitämään järjestystä täällä, tiuskinut että kohta tulevat tänne ja meistä tehdään joku lastensuojeluilmoitus kun täällä näyttää miltä näyttää.
Itkin niin kovaa etten sen enempää pystynyt puhumaan vaan löin luurin korvaan. Saipas mieskin tuntea sama pelko ja paniikki kun minä!

Kun tulin kotiin soitin itkien äidilleni. Kerroin puhelusta ja puhelun aikana alkoi ajatuksetkin selkenemään että mitä oikeen olin keskustellut kunnan tädin kanssa. Ensinnäkin ilmoitus tehtiin minun suostumuksellani. Ja tehtiin eniten siksi jotta saataisiin apua mahdollisimman nopeasti.

Sitten menin googleen ja laitoin hakuun lastensuojelu. Luin erillisiä asioita miksi se tehdään ja millaista apua voi saada. Pelkoni hiukan laantui.

Eniten kuitenkin helpotti se kun puhuin äitini kanssa ja sanoin että joo meillä on sotkuista ja varmasti tarviin apua siihen, myönnän etten jaksa siivota jatkuvasti kaikkien perässä KOKO ajan, mutta lastenhoidossa en koe että en jaksa. On rankkaa lillyn kanssa siksi isommat lapset ovat hoidossa 4 päivää viikossa, jos he sitä eivät olisi niin ehkä en jaksaisi yhtä hyvin.
Ja mitä äitini sanoi:"siitä ei ole epäillystäkään että sinä olet hyvä äiti! Ja on monet jotka ovat siitä valmiita todistamaan! Eivät he sinun lapsia vie!"

Meni viikko-pari niin meille tuli ihana nainen pari kertaa viikossa 3 tuntia. Hän vie 2,5 vuotiaan puistoon ja sen jälkeen auttaa mua täällä kotona. Aivan mahtava apu! Ja poika tykkää hänestä niin paljon! Odottaa aina kovasti niitä päiviä kun hän tulee. Mamma myös. :)
Lastensuojeluilmoitus siis vain auttoi meitä :)

Tein lupauksen ystävilleni ja itselleni että jos meidän ilmoituksen kanssa käy hyvin eikä minulta lapset viedä pois vaan saamme tarvittava apu, niin kirjoitan tästä blogitekstin. Vaikka mua yhä hävettää myöntää ettei mun kädet oikeesti riitä kaikkeen meidän kodissa vuorokauden aikana! Meidän perheen vuorokaudessa on liian vähän tunteja. ;)
Mutta sana lastensuojelu nostaa heti sen lapsien menettämisen pelon ylös, koska aina saa vaan lukea ne kauheat tarinat miten vanhemmilta on vaan haettu lapset pois. Koskaan en usko että olen mitään positiivista lukenut. Joten halusin kirjoittaa lastensuojelusta positiivinen teksti.

Ja kyllähän mä tiedän että meidän lapsilla on kaikki hyvin.
He ovat puhtaita, katson että on päivittäin puhtaat vaatteet, saavat ruokaa pöydälle, mahdollisimman paljon huomiota, heillä on rajoja mutta meillä on myös paljon rakkautta!
Talo on vailla puhtautta, välillä vähän enemmäinkin välillä putipuhdas, mutta lapset menevät etusijalla, nyt ja aina!

Tänään taas sain kuulla että mamma, sä teet maailman parasta ruokaa!

<3

Blogiteksti vuosi sitten ja tämänhetkiset ajatukset.


Tämä oli blogitekstini vuosi sitten: 

Edelleen ajatukset pyörivät siinä saattohoidossa mutta nykyään ajattelen että miten edes saatoimme ajatella sitä kauheaa ajatusta saattohoitaa tyttäremme?! Samalla tiedän vastauksen ja ymmärrän edelleen jos joku sen vaihtoehdon valitsee. Kuitenkin ahdistun hiukan joka kerta kun katson tytärtämme, varsinkin sillon kun hän on niin iloinen, nauraa, niin täynnä elämää! Mutta myös sillon kun hän on vihainen tai kun naama punaisena yrittää eteenpäin lattialla kun pieni kuutti, koska sillon se taisteluvoima tulee esille. 
Saattohoitoa, tälläiselle tytöllekö? 

Tulevaisuus pelottaa aivan järkyttävästi. Tai itse asiassa seuraava leikkaus, ja sitten elämä sen jälkeen. Sitten hän on vain tikittävä aikapommi. Kun kolmas suunniteltu leikkaus on tehty ( lillyllä neljäs leikkaus ) ja jos hän siitä pärjää hyvin, niin sitten kaikki ne leikkaukset jotka tekevät hänelle hänen tarvitsema verenkierto on tehty, ja sitten odotetaan ja yritetään elää mahdollisimman normaalia elämää. 
Ja toivotaan että hän saa elää mahdollisimman kauan ja varsinkin ilman mitään isoja toimenpiteitä.

lauantai 15. huhtikuuta 2017

Ekaa kertaa yö kahdestaan!


Mä en keksi aloitusta tälle tekstille. 
On ollut niin paljon viime aikoina, tai ainakin tuntuu siltä, etten jotenkin tiedä mistä aloittaa. 

Meillä oli noro. Jepp. 7 hengen perheessä norovirus, ja 1 vessa! Onneksi alussa saieastui kaksi lasta kerrallaan, sitten Lilly ja mies lopussa ja minä heti kun mies oli tarpeeksi parantunut. 
Norovirus=emetofoobikon painajainen. 
Mulla siis on emetofobia, mutta jollain tavalla kestin tämän hienosti. Vasta kun mies alkoi oksentamaan aloin pelkäämään niin paljon että halusin käpertyä nurkkaan silmät suljettuna, kädet korvilla ja hyräillä jotain. 
Tämä noro kesti viikon. Nyt toivon todella ettei uusintakierrosta tule kun vanhin poika aloittaa päiväkodissa 2.5. Samalla 2 vuotias siirtyy hänen paikalleen perhepäivähoitajalle.
Ja kaksoset jää minun kanssa kotiin. 

Kuvittelin että saan enemmän aikaa tehdä kotitöitä, mutta nämä kaksi ovat niin liikkuvaisia jo, jopa Lilly joka menee matona eteenpäin. 
Ulkonakin ollaan oltu. Liam harjoittelee kävelemistä kengissä. Lilly viihtyy hiekkalaatikossa istuen vaikkei itse siellä mitään saa tehtyä paksut hanskat päällä. Kesää odotellaan kovasti ja lämpimiä kelejä että hänkin pystyisi ulkona liikkumaan. 

Otin yksivuotiaskuvat kaksosista muutama päivä sitten.
Meidän talon vieressä on venäläinen Kabanovin riemukaari mikä on sodan ajoilta jäänyt. 
Tämä on minun lapsuudestani muisto, tykkäsin kovasti käydä kävelyllä mummoni kanssa kaarelle, sillon heidän (nykyään meidän ) talolta meni pieni traktoritie joka kulki suoraan kaarelle. Se on nykyään umpikasvanut. 
Äitini ja hänien siskot ovat lapsina kiivenneet riemukaaren toisesta päästä toiseen päähän. 
Joten kun mieheni ehdotti että otetaan yksvuotiskuvat kaksosista sen kohdalla, tartuin heti ideaan. 




Itse olen kaikki lapset paitsi keskimmäisen yks vuotis kuvat ottanut. Hänen kohdalla hänenveljellään sattui olemaan kerhokuvaukset juuri sillon kun hän täytti yksi ja saimme hänetkin kuvattu. 
Voi jos oltais kaikkien kuvat otettu riemukaaren kohdalla.


Eilen oli eka yö ilman yhtään lasta kotona 2,5 vuoteen! 
Käytiin mieheni kanssa viikinkiravintola haraldissa syömässä ja oikein hyvää oli! Sitten olin suunnitellut nukkuvani kun tukki heräämättä koko yönä, meni kyllä toisin, nukuin todella huonosti, jotenkin olin kuitenkin koko illankin kuulevani lasten itkua vaikka tiesin etteivät ole kotona. 
Ehhkä olllsi onnistunut paremmin jos emme itse oltais oltu kotona. 
Mutta aamu oli ihana! Kun kerrankin sain rauhassa nousta, ja hiljaisuudessa tehdä vain itselleni aamupalaa. Normaalisti meidän kodissa on täysi huuto kun kaikilla lapsilla on kauhee nälkä ja valittaa tai itkee aamupalan perään.





On opettajia...ja sitten on OPETTAJIA

Viikko sitten tapasin lapsuudenystäväni ketä en ole 8 vuoteen nähnyt, mutta niin kun aina niin juttu luisti yhtä hyvin kun ennen ja ihan kui...