sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Sydänkontrolli


Onpas taas mennyt aikaa sitten viime postaukseni. En viitsii kuitenkaan joka kirjoituksessa selittää miksi, olen monesti sen tehnyt, ei vaan tunnu aika aina riittävän. Nyt tulee aika olemaan vielä enemmän kortilla kun aloitin lähihoitajan opiskelut, jollain ihme tavalla kuvittelen että tulen ehtimään opiskelemaan täällä kotona. Eilen yritin, ehdin saada tietokoneen päälle ja netti kytketty niin Lilly heräsi ja herätti sitten huudollaan Liamin.
Mutta just nyt tuntuu että mun on pakko edes yrittää tehdä jotain muuta kuin vaan olla täällä kotona, muuten sekoon varmaan kohta. Ja samalla joutuu mies taas oppimaan vähän enemmän vastuuta ottamaan meidän lapsista. Nyt hän on saanut olla kahdestaan aika usein liamin kanssa kun olen käynyt Lillyn kanssa terapiassa ja on huomannut että Liam on aika ihana! Minkä minä olen aina sanonut. Mutta ei sitä huomaa jos ei niiden kanssa vietä tarpeeksi aikaa. 
Ideana siis on että käyn pari iltaa viikossa koulussa. Ja loput opiskelen kotona. Työssäoppimiset olisi myös parhas suorittaa illalla jotta mies voi olla lasten kanssa ja itse muutenkin olen kiinni Lilly asioissa päivällä.
Mutta saa nähdä miten tämä tulee onnistumaan. Alkoi vaan tuntumaan siltä että seinät oikeesti kohta kaatuisi päälle ja tunsin että nyt on pakko tehdä jotain myös itseni takia. Eilen kyllä ymmärsin että mulla ei ole mahdollisuutta istua tietokoneella ja lukea opiskelumateriaalia, saan siis tulostaa kaiken ja istua lattialla kaksosten kanssa samalla kun yritän opiskella.



Lilly on käynyt sydänkontrollissa ja kaikki näytti sydämen kannalta vakaalta. Keuhkovaltimoiden, aortan ja sen päähaarojen epäselväksi jäävän tilanteen takia meille laitettiin jonoon TT kuvaukseen. Saatiin jo siihen aika, 2.10 olisi tarkistukset ja 3.10 itse kuvaus joka suoritetaan nukutuksessa. 
Verenpaineet olivat 108/61 oikeasta kädestä mitattu ja happisaturastio 93%, ihan uskomattoman hyvä!
Lillyn pituus ei kohtaa odotuspituutta kun laskivat minun ja mieheni pituus. Hänen pituus on käyrällä - 1,9 SD ja pitäisi olla odotusten mukaan +1,3 SD.
Meidän kirppu ❤️



Olemme myös käyneet kaksosten 1,5 v neuvolassa. Saivat tokan vesirokkorokotteen, joten nyt meillä on enään keskimmäinen lapsi vailla toka rokoteannos jonka jälkeen kaikilla on se rokote kunnossa.
Heidän mitat olivat nyt:
Liam 12,400 kg  85 cm ja py 46 cm
Lilly 9,5 kg  80 cm ja py 45 cm



Ulkovaatteet päällä eroa ei juuri huomaa, muuten kyllä, Lilly kun on niin kauheen laiha. Ja liamilla taas oikeen kunnon masu.😍
Niin kun kuvassa näkee niin Lillyn paino on seilannut aika paljon viimeisten kuukauden ajan. Sen jälkeen kun lopetettiin korvikejauho kokonaan ja hän oli vähän väliä kipeä ja hampaita tuli eikä ruoka tai maito maistunut. Nyt aloitimme uudestaan ravitsemusterapeutin suosituksella sekoittamaan mukaan hänen tavalliseen maitoon muutama korvikelusikallinen ja heti alkoi näkymään taas parannut kasvun suhteessa. En tiedä oliko se syy tai vain sattuma mutta no, parempi näin.



Liamin on suuri traktorifani, heti herättyään aamulla tai päikkäreiltä on eka sana kakko. Youtubessa tykkää katsoa traktorivideoita ja naapurin tilalla käydään niitä ihan livenä katsomassa. Lisäksi hän tykkää kovasti pehmoleluista  aina melkein joku sellainen kainalossa. Hän on hyvin huolehtivainen kaikista. Jos joku itkee niin hän on heti siellä silittämässä surullisen päätä, varsinkin jos kyse on Lillystä. Muutenkin katsoo että kaikki mitä hänellä on Lillylläkin pitää olla, esim tutti, juomamuki, leluautot, jne.
Sanoja tulee muutama mutta eniten hän puhuu jotain omaa Liam kieltä.

Lillyllä on temperamenttia muille jakaa, mutta hän on myös iloisin lapsi meidän perheessä. Hän fanittaa mun hiuksia, irtonaisia siis, voi hyvin pitkään istua ja leikkiä yhdellä hiuksella sormiensa välissä.  Muuten harsot ovat hänen lemppareita. Hän kovasti tykkää niitä nuuskutella ja sivellä niillä naamaansa.
Hän konttaa jo ahkerasti ja nousee ylös seisomaan tukea vasten.
Sanoja ei tule vielä niin kauheen monta mutta etusormella selkeästi osoittaa mitä hän haluaa näyttää ja osaa hyvin samalla tavalla myös kertoa jos joku/jotain on aiheuttanut hänelle pipin.


Yhdessä heillä on ihan omat juttunsa ja seuraan mielellään niiden puuhia. Lilly nauttii siitä kun hän nykyään pääsee pääosin samoihin paikkoihin kun Liam, ja hän kyllä katsoo että hän on mukana leikeissä. Tappelevat välillä kovaakin leluista. Mutta tuovat leluja myös toisilleen.
Kun Lilly ei enään jaksa syödä ruokaansa hän ojentaa lautasensa liamille ja hän syö loput vaikka on oman annoksen tyhjentänyt ja vielä pyytänyt lisää ojentamalla mulle lautasensa ja sanomalla "hjieeka" =äta = syödä.


On opettajia...ja sitten on OPETTAJIA

Viikko sitten tapasin lapsuudenystäväni ketä en ole 8 vuoteen nähnyt, mutta niin kun aina niin juttu luisti yhtä hyvin kun ennen ja ihan kui...